CASA LA DEHESA BY ELTON + LENIZ ARQUITECTOS




Elton + Leniz Arquitectos

At the site, in a private community in La Dehesa, is possible to appreciate a mountain landscape and an environment with plenty native vegetation.

Elton + Leniz Arquitectos

The site dimensions are slack for the program needs and rooms for a house of 500m2. Allocation decisions set the house on two stories and in a constant recognition of the width and depth of field of the site.

Elton + Leniz Arquitectos

The ground floor determines the program in transversal stripes of use, where the first includes bedrooms, living rooms and study rooms of children, and the second, common use areas, dining room and main living room.

Elton + Leniz Arquitectos

This sequence gets articulated by a main circulation axis that distributes circulations from the access to common areas and as projection to the bottom of the site.

Elton + Leniz Arquitectos

Based on structural criteria and expression, the first level is constructed in concrete and the second in light metal structure.

Elton + Leniz Arquitectos

This allows recognizing two typologies within the house: A horizontal base where concrete, stone and wood volumes predominates .

Elton + Leniz Arquitectos

The composition, materiality and organization of the sequences that build public and private are the strategy of this work.

Elton + Leniz Arquitectos
Elton + Leniz Arquitectos 

Location: Lo Barnechea, Chile

Area: 570 sqm

Year: 2011

Photographs: Natalia Vial

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2012/11/casa-la-dehesa-by-elton-leniz-arquitectos.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *