Redevelopment of the Bbc Television Centre

Redevelopment of the BBC Television Centre in West London by dRMM




Redevelopment of the Bbc Television CentreDeveloper Stanhope has recruited architect dRMM to work on designs for the 950-home element of its redevelopment of BBC TV Centre in west London.
Redevelopment of the Bbc Television CentreThe practice will be in charge of replacing the former drama department with a new E-shaped block of flats fronting Hammersmith Park with a row of townhouses to the south.
It was hired to address the outline design following residents’ pre-application concerns about the size of proposed buildings beside existing houses, the location of balconies and the location of the car park entrance. Developer Stanhope made the announcement as it released new images for a revised planning application which will be submitted at the end of May.
Redevelopment of the Bbc Television CentreIts commercial subsidiary BBC Studios, post-production and BBC Worldwide will return to part of the site much of which is being turned into lettable office space and 1,000 flats. The development would pay homage to the original use of the listed buildings and keep many of the original features including the “doughnut”, atomic dot wall and Helios statue which will also feature a hotel, cinema, gym, restaurants and cafes.
Redevelopment of the Bbc Television CentreTwo buildings that were originally to be remodelled will now be replaced by a 10-storey office building. This will include a branch of Soho House members’ club containing 47 bedrooms, a roof terrace and swimming pool and restaurants..
Redevelopment of the Bbc Television CentreDavid Camp, chief executive of Stanhope, said:   “Since we received planning permission at the end of last year we have been looking in more detail at how we can realise our vision for Television Centre as a vibrant heart to the wider White City district of London.
For the first time in 50 years, the site will be opened up, creating access through the site essential in enabling Television Centre to become the hub to the evolving district.
Redevelopment of the Bbc Television CentreThe partnership with Soho House is key to our promise that Television Centre will be the best serviced new community in London. Together with the BBC’s continuing presence on the site and the addition of Soho House, we believe that Television Centre will be a great place to live, work and visit.”

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2014/05/redevelopment-bbc-television-centre-west-london-drmm.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *