Wood Shed Exhibition Space

Wood Shed Exhibition Space by Holm Architecture Office




Wood Shed Exhibition Space
Image © Holm Architecture Office

The Wood Shed project is situated at the coast in Hualien, a short drive from Taipei in Taiwan.

Wood Shed Exhibition Space
Image © Holm Architecture Office

The project is designed as an adaptive reuse project around an existing shed structure, re purposing all of the existing structure, and adapting the building to become a flexible exhibition and storage space.

Wood Shed Exhibition Space
Image © Holm Architecture Office

A series of modular, vertical aluminium fins, create natural shading for the shed interior and creates a consistent pattern that defines the entire shed volume.

Wood Shed Exhibition Space
Image © Holm Architecture Office

On the interior the roof and parts of the shed sides have glazed facades to allow for control of changing weather conditions.

Wood Shed Exhibition Space
Scheme

Each fin has a series of small extrusions that, when stacked horizontally, creates the forest pattern that defines the shed exterior.

Wood Shed Exhibition Space
Diagram

The new facade pattern creates a seamless integration into the natural surroundings of the shed making the building one with its surroundings.

Wood Shed Exhibition Space
Diagram

Location: Tapei, Taiwan
Architects: Holm Architecture Office
Size: 2500 m2
Year: 2015
Images: Holm Architecture Office

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2015/06/wood-shed-exhibition-space-by-holm-architecture-office.html

One thought on “Wood Shed Exhibition Space by Holm Architecture Office”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *