QUT Education Precinct

Wilson Architects and Henning Larsen Architects win QUT’s Education Precinct competition




QUT Education Precinct
Image © Wilson Architects and Henning Larsen Architects

Wilson Architects and Scandinavian firm Henning Larsen Architects have joined forces to win the tender to design QUT’s new $65m Education Precinct on the Kelvin Grove Campus.

QUT Education Precinct
Image © Wilson Architects and Henning Larsen Architects

The project will be a model for educational precincts internationally and will set a new benchmark for contemporary and sustainable design. The Precinct will promote a strong identity for QUT and position the university at the forefront by creating a new teaching building for the Faculty of Education, the Oodgeroo Unit and E Learning services.

QUT Education Precinct
Image © Wilson Architects and Henning Larsen Architects

A new pedestrian hub for the campus with strong connections with the Kelvin Grove Community is also on the agenda, and Wilson Architects + Henning Larsen Architects will be partnering with landscaping experts Taylor Cullity Lethlean to collaborate this part of the project.

QUT Education Precinct
Image © Wilson Architects and Henning Larsen Architects

“This project will be a flagship and transformative development for QUT, offering new teaching and learning opportunities in a stimulating and sustainable world-class environment,” says Hamilton Wilson, Managing Director of Wilson Architects.

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2015/08/wilson-architects-and-henning-larsen-architects-win-quts-education-precinct-competition.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *