IPMI Headquarter

New IPMI Headquarter office in Tehran by DAAL Studio




IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio

Due to the deep nature of this project, the main idea was to allow natural light to enter every single space.

IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio

Thus subtracting from the overall mass and creating a horizontal void through the entire building allowed us to gain the most natural light and form pleasant green terrace spaces in the heart of the building.

IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio

Vertical louvers have been used on the south facade of the building to control direct sun light and to gain a more consistent looking facade.

IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio

On the north facade however the louvers are set further apart as there is no direct light needing to be blocked whilst allowing sufficient natural light to enter the space.

IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio

When designing this project we strived to create quiet spaces with adequate natural lighting and ventilation to form sustainable office environments. Source by DAAL Architecture Studio.

IPMI Headquarter
Image © DAAL Architecture Studio
  • Location: Tehran, Iran
  • Architects: DAAL Architecture Studio
  • Project Team: Alireza Esfandiari, Hilda Tehrani
  • Design Associate: Atousa Shiran, Mohammadreza Esfandiari
  • Client: Industrial Project Management of Iran
  • Status: Competition Proposal
  • Year: 2016
  • Images: Courtesy of DAAL Architecture Studio
IPMI Headquarter
Diagram
IPMI Headquarter
Diagram
IPMI Headquarter
Diagram
IPMI Headquarter
Section Pespective
IPMI Headquarter
Section
IPMI Headquarter
Model
IPMI Headquarter
Model

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2016/06/new-ipmi-headquarter-office-tehran-daal-studio.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *