Organic Farm

Organic Farm by Archstudio




Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The project is located in the farmland on the fringe area of Guye district, Tangshan. Villages and houses are scattered around. The site is a rectangular flat land covers an area of 6000m2.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The basic function of the building is acting as a processing workshop of organic food – raw materials come from organic producing areas across the country, being collected, processed and packed here, and then being delivered to other places as finished products.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The design is inspired by traditional courtyard building, the initial idea is to build a magnified courtyard house, a workplace full of natural atmosphere and flexibility, a workplace which is self-contained and forms a corresponding relation with the surrounding broad and flat field.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The entire building is made up of four enclosed relatively independent houses, including Material Storage, the Mill, Oil Pressing Workshop and Packing Area. The inner courtyard is the Grain-Sunning Ground, and a convenient work cycle line is formed around the inner courtyard. The boundary of the building is the external corridor that connects the four areas, and it is the route to visit the food processing workshop.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The central courtyard spans out around the building randomly, topologically form a courtyard space of multiple layers, which meets the demand for natural ventilation, natural lighting and views of a workshop while maintaining nice interior and exterior space quality.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The organic connection of courtyard and house creates functional areas of different sizes under one big roof: small sized corridor, medium sized rooms and large sized workshop, which flexibly meet the requirements of compound use of the workshop.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The design chooses glued timber structure as the major structure due to its light weighted, easy processed and installed and natural properties. The building is “floating” above the ground.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

It sits in a 60cm cement base, which allows the wood structure being moisture proofed against the ground and allows it to hide pipelines of some fixed equipments. In order to control the construction budget reasonably, the building adopts light wood structure- wood frame wall with a length of 2.1m, the upper part is glued timber truss beam, and the top is wooden and felt roofing.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi

The facade is covered with translucent pc board which is light and easy to be installed as well. The space, structure, materials and the multiple layered exterior courtyards together creates a warm, natural and continuous working atmosphere for this farm. Source by Arch Studio.

Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
  • Location: Guzhi District, Tangshan City, Hebei Province, China
  • Architects: Archstudio
  • Project Team: HAN Wen-Qiang, LI Xiao-Ming, WANG Han, JIANG Zhao, HUANG Tao
  • Site Area: 6000 sqm
  • Area: 1720 sqm
  • Year: 2016
  • Photographs: JIN Wei-Qi, Courtesy of Archstudio
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Photo © JIN Wei-Qi
Organic Farm
Site Plan
Organic Farm
Plan
Organic Farm
Sections

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2016/11/organic-farm-archstudio.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *