Tax consultancy office

Tax consultancy office by Söhne & Partner Architekten




Tax consultancy office
Image © Söhne & Partner Architekten

Often, the most exciting thing to see when entering a tax consultancy office it the latest edition of a law book. For one renowned tax consultancy office these days are over: it transforms its reception into a welcoming, comfortable lobby. While planning the reconstruction of the entire office space, the redesign of the reception and the meeting rooms was announced in a small architectural competition. We were able to convince the jury of our unusual design, which so far has been particularly popular with high-class hotels.

Tax consultancy office
Image © Söhne & Partner Architekten

Now we are able to implement our ideas of an unconventional tax consultancy design in the look of a feel-good hotel lobby. Although the design of a tax consultancy office in the middle of the first district of Vienna requires a high-class design, open cabling, raw concrete surfaces and a loft-like design turn the rooms into somewhat more accessible and responsive. The use of natural, earth-coloured materials creates an atmosphere that appeals to both clients and employees the same way.

Tax consultancy office
Image © Söhne & Partner Architekten

The dominate colour – mostly caramel-beige – and the warm lighting play an important role in transforming the reception into a cosy and welcoming area. The rooms smoothly flow into each other, the lighting is subtle, most of the spatial edges are radiused and especially the furniture shows a lot of curvatures all of which significantly increase the well-being character of the lobby and also highlights the extraordinary design for this tax consultancy office. Source and images Courtesy of Söhne & Partner Architekten.

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2016/12/tax-consultancy-office-sohne-partner-architekten.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *