Purified Residence

Purified Residence by Wei Yi International Design Associates




Purified Residence
Photo © JMS

People may have a special bond with part of the memories about the past life. Focusing on people’s feelings, continuing the past life experience as well as creating a new life experience for the client is the most interesting and important core for this project.

Purified Residence
Photo © JMS

In this project, white is the most important memory factor. This simple factor is placed into the space through using many different blocks and it shapes functional spaces of every floor, creating a clear, cozy and refined atmosphere appropriately.

Purified Residence
Photo © JMS

The flake-shaped stairs and star-like glittery vertical chandeliers penetrate and connect all floors, functional spaces are thus divided and connected. In this way, the space get rid of rigorous geometrical shapes and create a feeling of leisure.

Purified Residence
Photo © JMS

For the first floor, the design concept of BOX placed in the center divides the whole space into living room, dining area (including open kitchen), sub living room and reading room.

Purified Residence
Photo © JMS

The BOX placed in the center is the core of the space, just as what the words on the wall means – the core value of home. The floating-type stairs which is two steps raised sharpen the boundaries between areas within the space.

Purified Residence
Photo © JMS

The large scale window ensures good ventilation and plenty of light in the space, at the same time, it corresponds with the courtyard outside, so the residents can easily experience the flow of time and the change of season. Space required by children’s growing up is the main connecting link of the second floor.

Purified Residence
Photo © JMS

We add some bright colors and irregular shapes in this soft and warm space, creating a warm environment which also corresponds to the active nature of children. The third floor is the master bedroom.

Purified Residence
Photo © JMS

The main bathroom in the middle is like a hidden BOX that divides the master bedroom into sleeping area and changing area. While, the design of the island commode within the bathroom is an actual BOX that implements the virtual and actual BOX space concept to its actualization more precisely.

Purified Residence
Photo © JMS

The basement is the reception area of the host. Art works are used to makes division and transformation of tonality in the staircase. Grey and black are taken as main colors on this floor, making this space magnificent, stable and passes some sense of Zen.

Purified Residence
Photo © JMS

The whole design is restrained and keeps a low key. It fulfills the needs for every family member and create a tranquil space for the family. Source by Wei Yi International Design Associates.

Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Photo © JMS
Purified Residence
Plan

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/01/purified-residence-wei-yi-international-design-associates.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *