Hampshire Country School

Hampshire Country School by LineSync Architecture





It was supposed to be another ordinary additions project. The school for gifted students with learning differences was choking under the weight of two un-usable upper floors that were condemned by unsafe stairways.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

The lower floors were cramped dark and filled with dead ends from a history of too many additions.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

The school’s goal was to remove the upper floors and add yet another addition.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

Where others saw a wrecking ball as the only salvation, Joseph Cincotta saw a surgical opportunity for a second chance at life.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

Inspired by the incredibly bold work of building artist Gordon Matta Clark, we proposed strategically placed two story cuts adding safe stairs, natural light, and ending clutter simultaneously.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

Suddenly, halls had big bright destinations! Students had organically shaped humanizing spaces which rippled with the warm family approach that nurtures the extraordinary Hampshire Country school.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku

Honoring the bold vision of the Hampshire Country School expertly guided by an incisive Headmaster and supportive Board of Directors who saw the opportunity proffered by their architect and seized it. Source by LineSync Architecture.

Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Photo © Chibi Moku
Hampshire Country School
Basement
Hampshire Country School
First Floor Plan
Hampshire Country School
Second Floor Plan
Hampshire Country School
Third Floor Plan
Hampshire Country School
Sketch
Hampshire Country School
Sketch

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/02/hampshire-country-school-linesync-architecture.html

One thought on “Hampshire Country School by LineSync Architecture”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *