BRLO BRWHOUSE

BRLO BRWHOUSE by GRAFT




BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT

In Berlin, on the site of “Urbane Mitte” between the eastern and western parts of Gleisdreieck Park, GRAFT designed and planned a mobile brewery and beer garden.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein /Courtesy of GRAFT

The building for BRLO BRWHOUSE combines a restaurant and bar, beer garden and events space with a craft brewery and administration spaces and is remarkable for its modular container architecture.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein /Courtesy of GRAFT

GRAFT designed a freestanding building made of shipping containers, similar to the two “Platoon Kunsthalle” container constructions opened in Seoul in 2009 and in Berlin in 2012.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT

The pre-fabricated containers are altered individually according to their function and are stacked to form a mobile home base for the young local brewing company BRLO.

BRLO BRWHOUSE
Photo  Tobias Hein/Courtesy  of GRAFT

The building is designed for temporary usage over a period of 3-5 years, and if necessary can easily be dismantled and reconstructed at another location.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT

Four containers long and three containers high, the block provides about 600 m² of floor space, sufficient for the brewery equipment, as well as room for guests, events, and administration.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT

To the west, a vertically placed container contains a staircase and functions as the entrance to the office spaces. A second, inclined container at the end of the west side provides outside access to a gallery level.

BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein / Courtesy of GRAFT

The utilitarian character of the container architecture is emphasized by its anthracite colour. Source by GRAFT.

BRLO BRWHOUSE
Photo  Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT
  • Location: Berlin, Germany
  • Architect: GRAFT Gesellschaft von Architekten
  • Founding Partners: Lars Krückeberg, Wolfram Putz, Thomas Willemeit
  • Project Lead: Raphael N. Hemmer
  • Project Team: Ralf Bliem, Felix Grauer
  • Interior Design: Novono Interiors
  • Client: Braukunst Berlin GmbH
  • Size: 600 m2
  • Year: 2016
  • Photographs:Tobias Hein, DONE STUDIO – Ulf Saupe,  Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo Tobias Hein/ Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo DONE STUDIO – Ulf Saupe/  Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo DONE STUDIO – Ulf Saupe/ Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Photo DONE STUDIO – Ulf Saupe/ Courtesy of GRAFT
BRLO BRWHOUSE
Ground Floor Plan
BRLO BRWHOUSE
First Floor Plan
BRLO BRWHOUSE
Section

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/04/brlo-brwhouse-graft.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *