Club-House

Club-House Shanghai by Marco Piva




Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

In the VIP area located in west Shanghai, the street of luxury residential houses with top house price in China, Marco Piva has been appointed to study the best solution for a sample house of a complex of 72 villas, combining an absolutely contemporary sign, as in Studio Marco Piva DNA, with traditional Chinese one.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

At the beginning of the project there was a careful research focused on the dualism between classic and contemporary, international and traditional, public and private spaces, to integrate all those aspects in a fluid and natural way.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

Precisely, it has been the dualism of public and private that has strongly influenced the project concept. Hong Qiao 239, this is the real name of the lot, has been carefully studied as a space that can be both intimate than open.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

That’s why we renamed it Club-House, an house to live in with the family but also a Club, where friends and parties are welcome. Club-House is the first step of an innovative new way of living our own home, to be a lively, sophisticated, elegant, long lasting home, both private and social, of which the owner (and their friends) will never have enough.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

The project
The Villa is divided in three separate floors. At the Ground Floor there are all the main rooms, strongly divided with the nights ones (one master bedroom and three single bedrooms, all with their bathrooms) on the right side, and the the living room, the dining room, the library and the kitchen on the left side.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

To increase the flesibility between the public space and private space, which corresponding to Club and House, sliding doors have been placed to separate the dining room from the living room and the dining room from the main atrium corridor. Also the Kitchen can be a separate space. The atrium corridor, with monumental golden portal, point out the way in to the different spaces.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

A spectacular “verde bamboo” marble, for instance, start from the atrium and covers the entire private hall, that makes as a crossroads for the intimate space of the bedrooms. Always in the atrium, there is the access to the monumental onyx marble staircase with metal balustrade for going in the basement. At the Basement 1 we have the game room, the wine cellar, the cigar room and home cinema, and the maid room.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

This level is more private than the ground floor, with little room that can be dedicated to reunions, meeting or private conversation. In the game room, for example, we try to combine the space with nature, the contemporary design with traditional Chinese spirit. A circle windows were created on the wall as well as on the floor, through which people can enjoy the fantastic waterfall and the vision of swimming pool.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

At Basement 2 we have the space for the total relaxation, alone or with family or friends, with the swimming pool and the spa area, equipped with private massage room, changing rooms and a lounge.. There is also the luxury car’s saloon, from which is possible entry directly at this level..A fascinating swimming pool was also created on Basement 2, with artificial waterfall and natural light from the sky. The pool is surrounded by designed marble walls with linear LED inside.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

Italian Design
The interiors of Club House have been created with great attention being paid to the choice of materials, textures and details, and there are powerful references to the Italian design, merged with custom made pieces and Chinese high level materials. Source by Studio Marco Piva.

Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
  • Location: Shanghai, China
  • Architect: Studio Marco Piva
  • Customer: Shanghai Real Estate Group
  • Area: 865 square metres on 3 levels
  • Year: 2016
  • Award: 2016 winner of Best in American Living Award, for the category International/Multifamily
  • Photographs: Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva
Club-House
Photo Courtesy of Studio Marco Piva

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/04/club-house-shanghai-marco-piva.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *