ON THE EDGE

ON THE EDGE by IPLUS Studio




ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

ON THE EDGE, our unique design for a landscape hotel, located in Cecily, as a part of the Young Architects competition with the main purpose of the The lighthouse of Murro di Porco revitalization.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

The main project’s concept was creating a well-designed accommodation units fully integrated with the nature of the surrounding, with the maximum ability of exploring the rock, sea and water.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

The light house platform was reused as the hotel main reception with all the entertainment facilities around it, while connecting the lighthouse axis with the main city streets, going towards the project main plaza.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

The units were steeled on the site edge, using the cantilever structural elements, with the maximum luxury while maintaining the visual connection between the user and the nature.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

Therefore the three main circulations were created to connect all the project elements together.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

The first is to connect the units on ground level, the second to connect the cantliver units and the third to connect all the units with the sea and maintain the easy exploration of this old monumental natural are of the city. Source by IPLUS Studio.

ON THE EDGE
Image © IPLUS Studio

Location: Cecily, Italy
Architects: IPLUS Studio
Project Team: Mohamed Mohy ELDeen , Fares Abdelrazak ,Heba Ezzat
Status: Competition entry
Type: Resort
Area: 3000 m2
Year: 2016
Images: Courtesy of IPLUS Studio

ON THE EDGE
Site
ON THE EDGE
Plans
ON THE EDGE
Section
ON THE EDGE
Exploded axonometric
ON THE EDGE
Diagram

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/04/edge-iplus-studio.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *