ARV offices

ARV offices by Fran Silvestre Arquitectos




ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

The project consists in the implementation of customer service offices.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

They are located in a commercial premise in the centre of the city with a complex geometry, full of turns and structural elements that interfere in the understanding of the space.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

In order to organize the interior space and make its functioning effective, the turns are regularised by linked orthogonal geometries. Every one of the regular spaces are assigned to a different part of the programme.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

Each regular room is defined and distinguished from the contiguous rooms by the use of different tonalities, which go from white to different shades of gray.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

The ceilings are thus turned into a sort of signage that defines the various uses. The indirect lighting placed in the ceiling reinforces this idea and allowes the use of light fixtures whose length provides service to every workspace.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

The activity is concentrated in the first two meters of height. The office is organized and disorganized with the daily work, while the ceiling remains always ordered.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

In the access sequence, the furniture incorporates the technology and informs the people waiting.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

This furniture hides in its interior the structure of the existing building. The main staircase connects the customer service area with the offices in the upper floor.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

The unified design of the facade, with horizontal aluminum elements, allowes the ventilation of the building installations and makes the space comfortable.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

In this way, the office transforms into a surprise full of anamorphosis and optical illusions that help us understand the functioning of the building.

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

Location: Valencia, Spain
Architect: Fran Silvestre Arquitectos
Principal in Charge: Fran Silvestre, Fran Ayala, Vicente Picó
Project Team: Maria Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santiago Dueña, David Sastre, Ricardo Candela, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Esther Sanchís, Eduardo Sancho, Rubén March, José Manuel Arnao, Gemma Aparici, Giuseppe Felici,
Project Management: Carlos García, Ángel Fito
Interior Design: Alfaro Hofmann
Built Area: 625.86 m2
Year: 2017
Photographs: Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
ARV offices
Photo Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

ARV offices

ARV offices
Ground Floor Plan
ARV offices
First Floor Plan

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/05/arv-offices-fran-silvestre-arquitectos.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *