MinHwi Jeong

MinHwi Jeong by On Architecture




MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

This is a project looking for another architectural alternative to the housing market located in the innovative cities that are currently being developed.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

The building site that is located in the Innovation City is located in the T intersection. The location of shopping mall is good, but for the location of the house is unsecure of the privacy.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

To solve this problem, we use the cube block as a screen device on the residential sector. As a commercial building, at night, it had an unique lighting feeling and gaining awareness became an advantage.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

Also, it is located about 15m lower side of the road and the opposite side has an advantage of the view of urban landscapes and mountains. Considering this surroundings, at the 1st floor was external court and the entire floor was glass mass to give an enjoyment to the users.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

But, the biggest problem is that if the street block is form as a commercial type house only, then the 2nd floor and 3rd floor has a problem of lighting. A house should to be bright and naturally ventilated to maintain comfort.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

To secure the privacy of 1st to 3rd floor to the south, we formed a cube block as a screen device and on 3rd floor, we made sky garden in external court for the lighting and natural ventilation.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

Especially, on 3rd floor, between 2 external court can be a living room, dining room, or home bar and by placing a wall in kitchen, it can be an independent space or one space.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

Also, in this multi-purpose space, we installed a folding door around the external court to make as a another one space. The kitchen is the center space when the owner of third floor generation comes. The kitchen communicates with the sky garden, multi-purpose space, and living room.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

The attic separates the 2 areas into 2 spaces and make as a connecting passages. This connecting passage connects the attic with the bridge between the external court and the external deck and connects with the sky garden too.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan

Through the center of the sky garden, various spatial program can be form and hopefully there will be new ways of communicating amongst family members too. Source by On Architecture.

MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
  • Location: 41, Jongga 2-gil, Jung-gu, Ulsan, Republic of Korea
  • Architect: On Architecture
  • Site Area: 279.70m2
  • Building Area: 164.67m2
  • Gross Floor Area: 394.08m2
  • Year: 2016
  • Photographs: Yoon, Joonhwan, Courtesy of Lee Sejin
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Photog © Yoon Joonhwan
MinHwi Jeong
Site Plan
MinHwi Jeong
Level 00 Floor Plan
MinHwi Jeong
Level 01 Floor Plan
MinHwi Jeong
Level 02 Floor Plan
MinHwi Jeong
Level 03 Floor Plan
MinHwi Jeong
Section

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/05/minhwi-jeong-architecture.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *