new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters

The new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters by Schmidt Hammer Lassen breaks ground in Shanghai




new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

Schmidt Hammer Lassen Architects design for the new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters in Shanghai has broken ground on Monday 18th September.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

Developed by government backed CaoHeJing Hi-Tech Park, the project is aimed as CaoHeJing’s platform for innovation.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

The new Centre will support and nurture high-tech firms, and connect local and overseas university graduates and enterprises and act as an accelerator for new technology in China.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

The project sits on the edge of Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, a state level economic and technological development zone covering an area of 14.5 km2 east of downtown Shanghai, and home to some 1200 domestic and overseas hi-tech companies.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

The project composing of three volumes split by two external landscaped terraces that contain shared meeting and support functions. The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

“The volumes are playfully staggered to create a combination of exposed and shaded external spaces that can be utilised at different times of the year in Shanghai’s variable weather conditions”, said Schmidt Hammer Lassen Partner, Chris Hardie.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects

“By doing this we create a direct connection to exterior green space for the buildings occupants to use throughout the year”, he continues to say. The project is the third collaboration between Schmidt Hammer Lassen and CaoHeJing and is expected to complete in 2020. Source by Schmidt Hammer Lassen Architects.

new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Location: Shanghai, China
  • Architect: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Collaborating Architect: UDG
  • Structural Engineer: UDG
  • Landscape Architect: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Client: CaoHeJing High Tech Park
  • Total GFA: 12,187m2
  • Above ground GFA: 8,704m2
  • Status: Construction period 2017 – 2020
  • Visuals: Beauty and the Bit, Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Images: Courtesy of Schmidt Hammer Lassen Architects
new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects
new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects
new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Image © Schmidt Hammer Lassen Architects
new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Site Plan
new CaoHeJing Guigu Creative Headquarters
Elevation

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/09/new-caohejing-guigu-creative-headquarters-schmidt-hammer-lassen-breaks-ground-shanghai.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *