Guest Pavilion

Guest Pavilion by Fran Silvestre Arquitectos




Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

The project with a surface area of around 70 square meters is a guest pavilion that functions as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that we had developed in the studio.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

The pavilion consists of two rooms: one bedroom and a living room with a kitchen.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

There are also two bathrooms, one serving the pavilion and the other one as a support for the pool.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

Within the premises, the aim is that the built piece minimizes its impact on the garden from the main house.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

This way, the pavilion is located approaching one of the limits of the land, perpendicular to the swimming pool, showing its slimmer and opaque side towards the existing architectures.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

In the other direction the piece is a passageway, relating to the landscaped space and a sort of courtyard between the pavilion and the wall.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

A centenary olive tree, a liquambar and a pomegranate tree, together with the pool platform, serve as a link between the architecture and the garden.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

The deciduous liquidambar sieves the sunlight depending on the seasons.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

By means of the darkening system, it is possible to control the operation of the piece, more discreetly when it is opened to the courtyard, or completely open to enjoy the domesticated nature of a consolidated garden from the deposited pavilion. Source by Fran Silvestre Arquitectos.

Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
  • Location: Valencia, Spain
  • Architect: Fran Silvestre Arquitectos
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Principal in Charge: Fran Silvestre
  • Project Team: Maria Masià, Estefanía Soriano, Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santi Dueña, Ricardo Candela, David Sastre, Sevak Asatrián, Álvaro Olivares, Eduardo Sancho, Esther Sanchís, Vicente Picó, Ruben March,  Gemma Aparicio, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Aida Pons, Sergio Llobregat, Alessandro Santapá
  • Structural Engineer: Josep Ramon Solé | Windmill
  • Project Manager: Studio 2
  • Building Engineer: Carlos García
  • Site Area: 841.45 m2
  • Built Area: 63.00 m2
  • Year: 2017
  • Photographs: Fernando Guerra | Ultimas Reportagens FG+SG Photography, Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens
Guest Pavilion
Photo © Fernando Guerra | Ultimas Reportagens

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/10/guest-pavilion-fran-silvestre-arquitectos.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *