Nordea Headquarters

New Nordea Headquarters by Henning Larsen




Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

These days, 2000 employees are settling into the new Nordea Headquarters designed by Henning Larsen. With its distinct position close to Amager Faelled, the magnificent preserved nature area of Amager, the building is designed as to be a lively and vivid workspace that opens towards the city and nature.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

When you want information to move fast and flexibly across an organization and at the same time secure a healthy workplace where employees thrive, the architecture is one of the most important instruments.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

In Nordea’s new headquarters, the architecture supports a culture where employees have the option to design their own workday and define their workflow in a healthy, sustainable environment.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

Participation, flexibility and well-being leads to independence and job involvement and passion. In the new Nordea headquarters, no one have permanent seating. A range of flexrooms, multi-rooms, project tables, and touchdown workspaces secures that employees throughout the day can shift between varying working situations.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

At the facades, close to nature, we places offices for focused – creating a feeling that you are working on Amager Fælled. At the balconies, we placed coffee stations and a range of the more informal working zones.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

Inner street life
Nordea is a Nordic bank, thus the employees are moving into a building inspired by Nordic landscapes as well as Scandinavian values such as transparency and openness.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

Passersby one the street have the opportunity to glance directly into conference rooms and offices, and employees are working in close contact with both the city and the spectacular nature of Amager Faelled.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

Two, great atriums are connected by a public accessible inner street space, where visitors and street pedestrians can cross through the building, have a view of the sky through the impressive overhead lighting and get closer to the bank industry by looking straight into the bank through the inner glass facades.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

A great step for transparency in the financial sector. “With the Nordea building, we have tried to create a transparent and inviting framework for the organization. The large partialities works like cityscapes where people can meet and live.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen

It feels like the entire bank has transformed in to a small city,” says Design Principal and leading Partner at Henning Larsen, Louis Becker. Nordeas Head Office is designed to meet the highest LEED certification in the platin category. Source by Henning Larsen.

Nordea Headquarters
Photo Courtesy of Henning Larsen
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Architect: Henning Larsen
  • Investors: Pension Danmark. Lægernes Pension and Nordea Life & Pensions
  • Landscape: SLA
  • Workspace: Signal
  • Engineering: Cowi
  • Client: Nordea Properties
  • Area: 46,600 m2
  • Year: 2017
  • Photographs: Courtesy of Henning Larsen

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/11/new-nordea-headquarters-henning-larsen.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *