Ubesol

Ubesol Office Building by Ramón Esteve




Ubesol
Photo © Alfonso Calza

Ubesol is a firm with over 30 years of experience developing home and personal care products. A firm that seeks its products success through a bet for innovation and the latest technology.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

The firm philosophy and work process is intrinsically linked to the ideation of its work space. The new office building has been designed following the premises of a new “work culture”.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

The Conceptual Office
The proposal includes the extension and refurbishment of the existing office building, according to the idea of an open office. A rectangular prism has been attached to the former two-storey building.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

This prism is raised to the first floor to allow the access of the vehicles involved in the industrial process. The ground floor has been designed for entry and customer service, and hosts the main meeting rooms. The upper floor is the working area and hosts the different departments and offices.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

An Open Space
The extension of the office building has been designed as a continuous space that fosters the interaction between departments. The different areas have been divided by means of glass panels that allow the spreading of the light that comes from the courtyards.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

The offices and the closed areas have been arranged around the perimeter of the building in order to enjoy the views. Wrapped by a minimal geometrical pattern, they achieve a higher degree of privacy without compromising the feeling of spaciousness.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

Transparent Skin
One of the premises of the project was that the new image of the building reflected the values of the company in its commitment to innovation. The glass envelope, with a marked horizontal cut, generates this idea of unity, abstracting the diversity of interior spaces without giving up easily to express the daily activity of the offices.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza

The use of the curtain wall allows us to solve with a single material the needs of lighting and thermal conditioning, so important in today work spaces. Natural light penetrates through the wide glass facade and interior patios extending through space and amplifying its magnitude thanks to the palette of black and white tones that redominates in the construction. Source by Ramón Esteve.

Ubesol
Photo © Alfonso Calza
  • Location: Provincia de Valencia, Spain
  • Architect: Ramón Esteve
  • Architect Collaborators: Víctor Ruiz, Concheta Romaní, Francisco José Palomo
  • Collaborators: REE Nacho Poveda
  • Technical Architect: Rafael Ferriols, Emilio Pérez, Carolina Tarazona
  • Project Manager: Gonzalo Llin
  • Structure: Prodein Ingeniería
  • Engineering: Ingeniería Bataller Catala
  • Constructor: Covisal Futur
  • Client: Ubesol
  • Area: 1600 m2
  • Year: 2017
  • Photographs: Alfonso Calza, Courtesy of Ramón Esteve
Ubesol
Photo © Alfonso Calza
Ubesol
Photo © Alfonso Calza
Ubesol
Photo © Alfonso Calza
Ubesol
Photo © Alfonso Calza
Ubesol
Photo © Alfonso Calza
Ubesol
Photo © Alfonso Calza

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/11/ubesol-office-building-ramon-esteve.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *