Kindergarten in Vallendar

Kindergarten in Vallendar by Herrmanns Architekten




Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

The task is to supplement the municipal kindergarten in Vallendar with two group rooms and different adjoining rooms. The cultivation is to be erected on a narrow area next to the old building. So far, the plot area served as a green area to the road.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

Due to the typological position it is necessary that the new building must be arranged vertically offset to the existing. The small building ground requires a two-storey building. The usable area on the roof, which is designed as a playground, creates a particularly efficient building structure both in the consideration of the areas, the functions as well as the costs.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

Where as in the past the building costs were most important, the focus of the cultivation is also on a healthy development of the nursery, especially on the reduction of the physical workload of the nurses. In other words, special emphasis is placed on room acoustics, room climate, lighting, ergonomic equipment and general work organization.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

At the ground plan, much emphasis was placed on clarity and generosity, and at the same time on compactness. The rooms are designed in such a way that child care even works with a tight staff. The cultivation and the existing building can be entered independently through separate entrances. Internally, they are connected by a corridor and staircase.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

The compact design leads to a small cubature. On the ground floor there is the entrance which is large enough for parking the baby carriages and the spacious foyer. Since children nowadays spend not only on an hourly basis, but throughout the day in the day care center, a free space is essential. Children with their overbearing urge to move can not be confined all day in their group room.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten

All the group and stay rooms have generous glazing to the outside and also to the hallway windows to allow interaction across the room boundaries. The daylight-flooded rooms offer the children and the staff a pleasant learning, play and work atmosphere. The concrete ceilings and wooden facades help to build and operate the day-care center efficiently. Source by Herrmanns Architekten.

Kindergarten in Vallendar
Image © Herrmanns Architekten
  • Location: Vallendar, Germany
  • Architect: Herrmanns Architekten
  • Architect in Charge: Henner Herrmanns with Hung Nguyen
  • Year: 2017
  • Images: Courtesy of Herrmanns Architekten
Kindergarten in Vallendar
Ground Floor Plan
Kindergarten in Vallendar
First Floor Plan
Kindergarten in Vallendar
Second and Roof Floor Plans
Kindergarten in Vallendar
Section

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/12/kindergarten-vallendar-herrmanns-architekten.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *