Son Martorell

Residence in Son Martorell by JA arquitectura




The location of this building is in an urban setting within walking distance of the seafront promenade and the boundary between urban and rural lands of orchards and crops.

Son Martorell
Image © JA arquitectura

The urban environment consisting of multi-family blocks isolated on a medium scale does not allow the integration of a large building, therefore the proposal opts for the implantation of a building articulated in 3 volumes, Visual impact of the new building and allows the correct integration into the urban fabric.

Son Martorell
Image © JA arquitectura

This set of volumes, in which two of them consist of PB + 2 and PB + 1 (including a basement), combined with inner courtyards generates a wealth of space both inside and outside. Highlights the wide variety of interior-exterior connections that occur in all the floors of the building.

Son Martorell
Image © JA arquitectura

In addition, all areas of the building have natural light, cross-ventilation and agile internal communications to facilitate the smooth running of the building. The building is located as close to the north as possible, in order to open to the south and to generate a reserve of public space around the cataloged mill, dignifying the last architectural vestige of the estate of Son Martorell. Source by JA arquitectura.

Son Martorell
Image © JA arquitectura
  • Location: Palma, Mallorca. Illes Balears, Spain
  • Architect: JA arquitectura
  • Architect in Charge: Joan Alomar Mateu
  • Client: Consorci de Recursos Sociosanitaris, Assistencials dels Illes Balears
  • Area: 6.110 m2
  • Year: 2017
  • Images: Courtesy of JA arquitectur
Son Martorell
Basement
Son Martorell
Ground Floor Plan
Son Martorell
Section

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2017/12/residence-son-martorell-ja-arquitectura.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *