Easyhome Lize New Retail Experience Mall

Three redevelopment projects in Beijing and Shanghai by Stefano Boeri Architetti




Easyhome Top Design Center, an Italian space in China

Easyhome Top Design Center
Easyhome Top Design Center

Easyhome Top Design Center is a new commercial space concept, devoted to the culture of design in its many and various aspects: from technological research to design development up to the choice of materials. Located on the top floor of a mall, featuring a wide range of high quality furnishings, this space has been specifically conceived as a design, interior design and architecture display (“Every single piece comes from Italy” to use the words of Linpeng Wang).

Easyhome Top Design Center
Easyhome Top Design Center

The exhibition programme revolves around the set up of a series of apartment-types, showing different living practices interpreted by the great masters of Italian design. The character of the interiors is also defined by the choice of finishings and materials, typical of the Italian tradition, like Calacatta marble and various fine wood essences. The mineral nature of the indoor spaces is enhanced, by contrast, by the qualities of the open patios, featuring large bamboo tubs which transfer the green breath into the interior.

Easyhome Lize New Retail Experience Mall in Beijing

Easyhome Lize New Retail Experience Mall
Easyhome Lize New Retail Experience Mall – Photo © PaoloRosselli

The new façade of Easyhome Lize New Retail Experience Mall in Beijing epitomises the “Renovation” strategy Stefano Boeri Architetti has specially conceived and developed for China, encompassing an extensive technological and expressive upgrade programme of Chinese architectural modernity. The intervention aims to define a new experimental prototype for the façade, capable of re-expressing the typological significance of the Chinese shopping centre and its relationship with the city and thus able to present itself as a brand new application model for the entire country.

Easyhome Lize New Retail Experience Mall
Easyhome Lize New Retail Experience Mall – Photo © PaoloRosselli

The new façade has been devised as a layered design element, with a three-dimensional thickness and a conceptual and technological complexity that make it capable of interacting with the history and the urban landscape in an indepth and all— embracing style. in the façade also suggests a different model of approach to consumption: more calibrated, reflective and attentive to differences compared to that found in the widespread and homologating fast-moving consumer goods sector, indifferent to local cultures and sensitivities.

MORE: 001 Jingan Creative Park

MORE: 001 Jingan Creative Park
MORE: 001 Jingan Creative Park

Creative Park, a newly conceived space created through the renovation of the Hecheng Building, a large office block in Shanghai. The intervention is part of the “Renovation” strategy developed by Stefano Boeri Architetti China which provides an extensive technological and expressive “upgrade” programme for modern Chinese architecture. Distancing itself from the traditional office building format, MORE: 001 explores future spatial and relational models which draw on different innovative elements taken from the experience of the Vertical Forest.

MORE: 001 Jingan Creative Park
MORE: 001 Jingan Creative Park

The existing building is protected by a new skin: an abstract “forest” formed by a regular sequence of white painted aluminum lamellae that in addition to shielding the interior from the sun’s rays, also harmonize the design of the elevations in a uniform rhythm. Similarly, the interiors are treated like a real “landscape” through the introduction of elements such as vegetation, sunlight and sustainable materials. The heart of the building is developed around a panoramic helical staircase, itself wrapped around a central five-metre-wide gap. Source by 54words.

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2018/06/three-redevelopment-projects-in-beijing-and-shanghai-by-stefano-boeri-architetti.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *