Rainfall of Light

The Rainfall of Light by Yuan Architects




Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

This space is a multipurpose co-working and gathering space located on the basement level. It is a flexible venue which can be adjusted according to different needs of its users – for work, rest, meetings, classes, or events.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

The white panels snake and bend about to form the skin of the space, shaping its ceiling, walls, and shelves.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

Arching across the warm-toned walls, the panels carve out the different heights and layers of different spaces, all diffused under a soft glow to form a cohesive whole.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

The only natural light in the space comes in from the sunroof and flows along the white panels that extend down from the ceiling to form the walls, simultaneously defining the structure of the space.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

Those white panels are spaced in such a way to not only provide a sort of insulation from the sun, but also give a rhythm to its shadows as they reflect the light and enable it to dance with the shadows across the room or smoothly spread out in soft sections of light.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

Depending on the time of day, the light changes in intensity, giving the space a certain ‘Rain of Light’, as the light sprinkles in like rain and floods the space with countless sparks of creativity.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee

It makes for a work environment where people can actually breathe in sync with the weather seen through the ceiling, letting its light be like an “Inspiration Point” that flows into the space as a steady stream of creativity. A palace of inspiration, imagination, and light. Source by Yuan Architects.

Rainfall of Light
Photo © Wenyuan Peng, Max Lee
  • Location:  Taipei, Taiwan
  • Architect: Yuan Architects
  • Designers: Wenyuan Peng
  • Collaborator: Tyler Shu, Eason Lin
  • Type: Co-working space
  • Size: 130m2
  • Completed: 2017
  • Photographs: Wenyuan Peng, Max Lee, Courtesy of Yuan Architects

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2018/07/the-rainfall-of-light-by-yuan-architects.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *