MC Penthouse

MC Penthouse by LAD




MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The MC Penthouse is seattled in Rome’s “Parioli” district, in the two top levels of a dwelling block built in the ’50s. The building’s external boundary has determined an unusual polygonal internal shape of the living area and the roofs.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The client commissioned us to completely renovate the apartment and the terraces, changing the program and adding a lift.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The project’s starting concept was to sharpen these existing irregular shapes without concealing or correcting them. In many cases, designing an interior means “to hide”: the installations, the technological elements, all the things we don’t want to see.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

In this case, however, the project also aims “to reveal” the beauty of the original polyhedral form, purifying it, like it were a white diamond, a hidden treasure.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

To allow visual communication between the living room and the dining room, we added a central plain element between two large passages: It contains a double-face steel fireplace, accessible from both sides.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The corridor’s walls, are all covered with white wood panels, that hide the bedrooms doors . The large terrace on the upper level, covered in teak and travertine, hosts a whirlpool tub, a customized curtain and a pergola.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The parapet line is made up of a series of monolithic aluminum planters.  The whole air conditioning system is hidden in the ceiling, the single-span windows are sliding and can hide inside the external walls.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

The master bathroom taps are Fantini Fukasawa, radiators are Tubes and Ad Hoc. Kitchen and Sofa were customized, the outdoor table is by Ethimo. All paintings are by Francesca Matarazzo di Licosa. Source by LAD.

MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
  • Location: Rome, Italy
  • Architect: LAD Laboratorio di Architettura e Design
  • Interior Design: Simone Lanaro
  • Project Team: Lorenzo Pericoli, Alessandro Barile
  • Program: Residential 240 m2 + Terrace 200 m2
  • Completed: 2018
  • Photographs: Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD
MC Penthouse
Photo Courtesy of LAD

Article by
with permalink:
http://aasarchitecture.com/2018/11/mc-penthouse-by-lad.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *