VISITOR CENTER BY HHD_FUN ARCHITECTS



HHD_FUN
Visitor Center was located on the North part of the 2km long Shanhaitian beach park in Rizhao, east China. 

HHD_FUN
Designed by beijing-based HHD_FUN Vistor Center is adjacent to a plaza which will attract massive tourists during the high season. The Vistor Center consists of two floors.
HHD_FUN
The form of the building above ground was minimized in order to fit into the natrual environment while at the same time the underground part of the building offers various functions for the park.
HHD_FUN
For instance, shops, cinemas, resturants, leisure facilities, public showerrooms etc.
HHD_FUN
Pedestrains will mainly enter the plaza from the east side, either through 3 open stairs into the building or 4 different pathways towards the sea.
HHD_FUN
All 19 individual buildings were developed out of one prototype. Each building is site specific; being varies in sizes and different orientations to accommodate different function requirements.
HHD_FUN
Together a group of them generate a new configuration that has the emphasis on the varieties of the indoor and outdoor spaces.
HHD_FUN
Special steel structure was designed to fit the complex building form at the same time create big span column free space.
HHD_FUN
Parametric design technique has been adopted throughout all design process i.e. form finding, structure optimization, facade penalization and construction documentation.
HHD_FUN
“Low Technology Parametric Design” was the strategy to face China’s current construction situation.
HHD_FUNHHD_FUN 
HHD_FUNHHD_FUN 
Location: Rizhao, China
Architect: HHD_FUN Architects
Year: 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *