KYUSHU GEIBUN KAN BY KENGO KUMA


01-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

In this project we propose a gate, or roof-centered cultural facility, which could replace typical box-shaped cultural complexes.



02-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

The site is surrounded by a rich context of the locale – a station for Kyushu Shinkansen and Yabe River.


03-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

We designed the new cultural center as a gate for the whole place, which will connect the station and the river, narrowing distance between the nature and the people.


04-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

The texture of the building envelope is also informed by its rich context with stone and green wall elements incorporated into the facade.


05-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

Views to the landscape are provided as the skin is cut and creased allowing natural light to enter through the irregular geometric volumes.


06-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

The extensive use of wood throughout–seen in the floors and furniture–recall the natural site in which it is positioned.


07-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

Smooth, ribbed, and woven exterior surfaces are reminiscent of the mountains, river, and passing trains in the physical surroundings, and the paper, silk, and wood used in japanese art through history.


08-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma

Blending the outdoors, and constructed space, this landmark becomes a locus for the community to appreciate cultural heritage and creativity.

10-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma
09-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma






12-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma
11-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma







14-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma
13-Kyushu-Geibun-Kan-by-Kengo-Kuma








Location:Fukuoka, Japan

Area:4157m2

Year:2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *