VIEWING PAVILION ON HILL BY TAO – TRACE ARCHITECTURE OFFICE

01-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

The pavilion is located in woods on the hill of TashanPark in Weihai, a coastline city in Shandong.



02-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

To protect the trees in site and offer the view to major sights of city, the building is conceived as a merged volume with three viewing tubes like tree branches orientating to different axis.


03-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

The planimetric composition of the trace architecture office-designed structure is drawn from the branching forms of the landscape and creates a half buried, half cantilevered building.


04-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

The elevation is characterize by dynamic change so as to create an experience centered on circulation for visitors as well as help reframe the panoramic views.


05-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

Half buried and half cantilevered, the building provides to the visitor different experience on two levels: walking down half level, one will enter the inside of teahouse and gallery space with framed views to various scenery;


06-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

walking up through the preserved trees in landscape to the roof terrace, one will enjoy a unfolded breathtaking panoramic view to the ocean on this viewing platform. 
 

07-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

Stark, white interiors wrap around the gnarled lines of trees in the surrounding woods and eventually the space opens to a viewing platform that invites in the ocean.


08-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office

The three viewing tubes are ended with a generous square of glazing that runs perpendicular to a rooftop terrace.

10-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office09-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office










12-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office
11-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office








12-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office
11-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office










14-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office
13-Viewing-Pavilion-on-Hill-by-TAO-Trace-Architecture-Office











Location:Weihai, Shandong, China

Architect In Charge:Trace Architecture Office

Project Team: Hua Li, Jiang Nan, Yu Haiwen

Structural System:Reinforced concrete

Construction:Weihai Construction Group Inc

Area:256 sqm

Year:2012

Photographs:YAO Li, Courtesy of Trace Architecture Office

Leave a Reply

Your email address will not be published.