Daxing Shopping Mall Showroom by Latitude Studio


01-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE

The showroom is conceived as a journey through a ramp area. It starts with the reception of the guest; continues through an auditorium; display areas; resting zone and finishes with the outlook of the future shopping mall building from the highest terrace area.
02-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE
In this way, present time with the exhibits, and future with the view of the mall, are connected by a path, a path which works as an exhibition space. This path consists of a spiral staircase which goes up the building following a thematic sightseeing walk.
03-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE
Thus, the project is aimed to provide the visitors with an experience of enjoying not just a group of shopping windows, but an experience of what the users will find and feel when walking through the alleys of the future mall.
04-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE
The facade is finished with a ribbon-like concept similar to some areas of the future mall, but with the distinctive feature that is bent on the access to the building and the terraces.
07-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE05-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE06-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE
10-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE08-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE09-Daxing-Shopping-Mall-Showroom-by-LATITUDE
Location: Beijing, China 
Architects: LATITUDE studio
Cheif Designer: Manuel Zornoza
Project Manager: Lihui Sim
Project Team: Amos Hu, Frank Zhan, Jorge Cortes de Castro, Leo Li, Liu Bo, Lu Xiao, Phyo Yanadar Oo, Yiye Lin
Area: 1,000m2 of exhibition space
Year: 2013-2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *