Hanwha Headquarter Remodelling by Unstudio

Hanwha Headquarter

UNStudio’s design for the Hanwha’s headquarter building incorporates the renovation and remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping.
Hanwha HeadquarterSeveral important variables were required to be incorporated into the redesign, most essentially the surroundings, nature and the environment. UNStudio’s concept for the project resulted in the design of a responsive facade which prioritises and integrates groups of key parameters: programme (exterior and interior), indoor climate and environmental considerations.
Hanwha HeadquarterThe existing façade contains horizontal bands of opaque panelling and single layers of dark glass. In the remodelling this is replaced by clear insulated glass and aluminium framing to accentuate views and daylight.
Hanwha HeadquarterThe geometry of the framing is further defined by the sun and orientation factors to ensure user comfort inside and reduced energy consumption. The basis for the facade expression is largely formed by the programme. By varying the placement of the facade panels a variety of programme-related openings are created.
Hanwha HeadquarterThe North facade opens to enable day lighting within the building but becomes more opaque on the South façade, where the sun would otherwise have too much impact on the heat load of the building.
Hanwha HeadquarterOpenings within the facade are further related to the views: opening up where views are possible but becoming more compact on the side adjacent to the nearby buildings.
Hanwha HeadquarterDirect solar impact on the building is reduced by shading which is provided by angling the glazing away from direct sunlight, while the upper portion of the South facade is angled to receive direct sunlight.
Hanwha HeadquarterPV cells are placed on the opaque panels on the South / Southeast facade at the open zones where there is an optimal amount of direct sunlight. Furthermore, PV panels are angled in the areas of the facade where energy from the sun can best be harvested.
Hanwha HeadquarterThe facade is animated by individual LED pixels, with dynamic lighting reflecting different parts of the building and highlighting areas of activity within. In the concept for the lobby areas the landscape continues into the interior and acts as a guiding aid, while natural materials and planting provide a relaxing environment for visitors.
Hanwha HeadquarterLocation: Seoul, Korea
Architects: UNStudio
Schematic Design: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen and Martin Zangerl, Sontaya Bluangtook, Jooyoun Yoon and Alberto Martinez
Competition phase: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen and Sontaya Bluangtook, Shuang Zhang, Luke Tan, Yi-Ju Tseng, Albert Gnodde, Philip Knauf
Internal consultants: Martin Zangerl and Juergen Heinzel
Landscape consultant and designer: Loos van Vliet
Facade and sustainability consultant: ARUP Hong Kong
Lighting consultant interior and facade: AG Licht
Building surface: 57,696 m2 above ground
Building volume: 250,174 m3
Building site: 15,333 m2 Shared Plot
Year: 2014
Client: Hanwha Life
Status: Competition 1st prize
Hanwha Headquarter Hanwha Headquarter Hanwha Headquarter Hanwha Headquarter Hanwha Headquarter

1 Comment

  1. Wow, this article is pleasant, my younger sister is analyzing
    these kinds of things, thus I am going to let know her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *