Battersea Power Station by Atelier Zundel Cristea

Battersea Power Station

Battersea Power StationThe project envisions the regeneration of the Battersea Power Station in London, in creating a popular spot dedicated to architecture. The site has the strength of evoking the dimension and scale of man in the contemporary era, putting into question our relationship to the structure. It is not only a matter of showing, but also of suggesting post-industrial poetry. We believe that museums can and have to make learning “fun”, therefore museums can be “fun”.
Battersea Power Station“We conceived of a double-facetted project: on one hand, a calm and contemplative interior, dedicated to the collection’s display; on the other, an exterior opening upon the surrounding landscape, providing breath-taking views. Our project puts the power station on centre stage, the structure itself enhancing the site through its impressive scale, its architecture, and its unique brick material. We have introduced the foreign element of a rail into the space of the power station, which will function above all in animating the huge space.
Battersea Power StationIt will offer visitors entering the structure a primary pathway, allowing them to take in the essential layout of the building with a minimum of effort. With the pathway determined by the presence of the rail, the simple fact of moving through the exterior and interior spaces of the station begins to make sense.
In its spatial ambition, our project encourages play and fun, categories largely devalued in the traditional world of art.” Source: Atelier Zundel Cristea.
Battersea Power StationLocation: London, UK
Architects: Atelier Zundel Cristea
Surface: 43.000 m²
Cost: 100 M€
Year: 2013
Competition: ArchTriumph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *