Antwerp Police Department by JDS Architects

Police Department

Police DepartmentIn the heart of Oud-Berchem, a neighborhood of Antwerp, Belgium – on the crossroad of two important axis – Statiestraat and Victor Jacobslei – the city is investing in a new police station.
Police DepartmentThe outline of the project’s brief was intriguing at first: to design a facility for the police department of Antwerp that would be able, in time, to become a residential building.
Police DepartmentThe idea of isolating the main volume away from its neighbours is as much a desire to break out from the historical scenery as it is to emancipate its purpose as a potential transgender building. Source: JDS.
Police DepartmentLocation: Antwerp, Belgium
Architects: JDS
Creative Authorship: Julien De Smedt, Barbara Wolff
Project Leader: Peter Vande Maele, Stephanie Vander Goten
Project Team: Francisco Villeda, Paul Christophe Gay, Philipp Ohnesorge, Robert Huebser, Ryan Neiheiser, Ryoko Ikeda
Size: 672 m2
Budget: 535.000 EUR
Client: AG VESPA
Status: Ongoing 2014
Police Department

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *