New Campus Development of Chu Hai College by Rocco Design Architects

New Campus

New CampusRocco Design Architects have released renderings of their 26,500 sq m new campus development for Chu Hai College of Higher Education in Hong Kong. The new campus design looks into the compact urban condition of Hong Kong itself for direct inspiration and epitomizes a miniature city, dense and connected.
New CampusThe spatial organization maximizes density by stacking multiple slab blocks of different programs vertically on top of each other over a podium of communal activities, including a number of lecture theatres and a gymnasium. A folded vertical Student Boulevard rises to form a 3-dimensional street network in the air that weaves and binds the different blocks and levels into a connected whole.
New CampusFrom the Boulevard, students can gain free access to a series of sky gardens and roof decks of various scales on different levels: turfed green lawn sloping towards the sea, student plaza & mini café etc., all afforded with magnificent sea views and lively atmosphere.
New CampusThe footprints of the buildings are restricted to that of the existing foundations to minimize unnecessary modification to the foundations. Programs requiring larger footprints such as the classrooms and libraries are suspended out from the main slab blocks to make up for the required floor area.
New CampusArchitecturally, the library and the student union are remodeled as bridges that connect the east and west slab blocks into an iconic gateway. The classrooms on the upper floors are tapered outwards, creating a sloping wall as a reflector to redirect sunlight to the interior corridor and allow natural ventilation to reach the lower levels.
New CampusThe erection of the new campus in essence alludes to the creation of a new character: a new rudiment that would form the root of new knowledge for the generations to come. The scheme is due to begin onsite on 26 June 2014 with completion expected in 2016.
New CampusRocco Design Architects comment: “The elevation of the building reflects an authentic expression of its complex section. Formally, the cantilevers and bridges extending from the slab blocks resemble the image of a tree crown and symbolise the primitive learning space under the shade of the green canopy. Its composition and construction also resemble the inherent spirit of Chinese Calligraphy, namely the beautiful balance of solid and void in the elevation.”
New CampusLocation: Honk Kong, China
Architects: Rocco Design Architects
Area: 26,000 m2
Year completion: 2016

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *