The Silo by COBE

The Silo

The SiloThe 62 meters and 17-storey tall transformed silo will become a natural point of orientation in Copenhagen’s new neighborhood Nordhavnen.
The SiloThe demands for storage and handling of grain has led to magnificent spatial variation floor by floor.
The SiloThis will result in 40 different apartments, stacked on top of each other within the existing silo structure.
The SiloEach apartment has large panoramic windows and balconies with views overlooking the Copenhagen skyline and Oresund.
The SiloIn addition, public functions are located on the top and bottom floor to ensure a multi-dimensional experience for the various users of the building.
The SiloAs a special feature both the ground floor and the top floor of the silo will be used for public purposes such as exhibitions, events, conferences and a restaurant.
The SiloThe Silo will thus be inhabited, but at the same time also be a destination for all Copenhageners; a kind of urban silo. The Silo is expected to be completed at the end of 2016. Source by COBE.
The SiloLocation: Nordhavnen, Copenhagen, Denmark
Architects: COBE
Collaborators: Wessberg, Alectia
Project Team: Dan Stubbergaard, Caroline Nagel, Greta Tiedje, Claes Nilsson, Ted Schaumann, Navid Christensen, Alexander Ejsing, Rune Boserup, Caroline Henke, Emil Scharnweber, Emre Senoglu, Kaisa Lillemets, Milda Naujalyte, Elin Parry
Size: 8.500 m2
Year: 2014
Client: Union Holding by Klaus Kastbjerg
The Silo The Silo The Silo The Silo The Silo The Silo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *