The Chapel by A21 studio

The Chapel

The ChapelCommending the winning project on behalf of the festival’s super-jury, Paul Finch, WAF Programme Director, said “The judges felt this was a project that embraced history and modernity, and created a dialogue in the process.
The ChapelIt has created maximum effect with minimum materials and has produced an unexpected change of pace in its urban context. The opportunity has been taken to recycle and rethink materials and site, and a series of design issues have been addressed which have produced a small project that makes a big statement.
The ChapelColour and light have been deployed to put people at ease and the architect has found poetry in the mundane.” The Chapel is a community space in a new urban ward on the outskirt of Hồ Chí Minh city, Vietnam.
The ChapelAs the result of estate crisis, the surrounding area is lacking of communal centers; therefore, the Chapel is designed to be the place for people, especially the youth, to participate in activities such as conferences, weddings, exhibitions or enjoying a light coffee and snack .
The ChapelLocated in a 10×20 m land rented in 10 years, The Chapel takes advantages of materials from the owner’s previous projects such as steel frames, metal sheets.
The ChapelMoreover, by using steel as the main structure material, it not only makes the foundation lighter, but also helps shorten the construction period than normal, and saving cost as well.
The ChapelThe portal frame is made by dual 40×80 steel columns with 40×40 steel braces connecting to white painted metal sheets; so from a distance look, the building appears as a white chapel. The columns and beams are considered to stabilize for the entire building.
The ChapelA tree shaped steel column with 90×90 steel bars is applied to be the only structure that appears inside the Chapel. This either gives an aesthetic look to the Chapel or saves more space on the ground for different activities.
The ChapelInside, the chapel is the single space covered by a pure white. The multi-layer colorful curtains are orderly arranged and placed in the opens to add more colors to the entire space as well as soften the coldness of the metal frames.
The ChapelIn addition to nature feelings, wood in its rustic look are also applied for floor and furniture besides the layouts of gardens around the building. The Chapel takes advantage of materials from the owner’s previous projects such as steel frames and metal sheets.
The ChapelLocation: Hồ Chí Minh City, Vietnam
Architects: A21 studio
Area: 140.0 sqm
Year: 2014
Award: Building of the Year WAF 2014
The Chapel The Chapel The Chapel The Chapel The Chapel The Chapel The Chapel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *