HOK Unveils Design for LG Group Research and Science Campus

LG Group Research and Science Campus in Seoul

LG Group Research and Science Campus in SeoulHOK’s team joined South Korea President Park Geun-hye, LG Group chairman and executives, and hundreds of guests to unveil the design and break ground for a new 11.8 million-sq.-ft. (1.1 million sq.-meter) research and science campus in Seoul, South Korea. This will be the largest research complex in western Seoul and the center for LG’s next-generation research and development.
LG Group Research and Science Campus in SeoulLocated in Seoul’s Magok District, the LG Science Park provides facilities to support innovative research and industrial prototyping. When it is complete, employees from 10 different LG business groups will move to the landscaped urban campus. HOK designed phase one of the master plan and six of the laboratory and office buildings totaling 8 million square feet (743,000 square meters).
LG Group Research and Science Campus in SeoulPlanned around the company’s vision for highly collaborative, interdisciplinary research, LG Science Park provides flexible buildings and laboratories for virtually every type of science. HOK’s design provides high-quality facilities that will attract and retain leading research scientists from across the world. The design encourages communication and collaboration among LG’s business units.
LG Group Research and Science Campus in SeoulA public greenway bisects the site from north to south, connecting the campus to a public park. The master plan also creates a new linear park running east to west through the site, forming extensive swaths of greenery and encouraging public access to the parks. Intersecting the parks at the heart of the campus is an Integrated Support Center (ISC) housing shared campus facilities.
LG Group Research and Science Campus in SeoulDesigned for LEED Platinum certification, the ISC features a welcome center, LG exhibition and conference spaces, sports and recreation facilities, a children’s nursery, a VIP suite and offices. Each LG business unit has its own main entrance and lobby. Building elevations are framed with natural stone and in-filled with glass and stainless steel panels to create a variety of facade treatments that provide views to the parks and minimize solar gain.
LG Group Research and Science Campus in SeoulIn the lower ground level, under the linear park, a dining facility accommodating 11,000 people links buildings and shared facilities. A three-level basement provides a connecting service corridor, support spaces, a central utility plant and parking for 4,200 cars. Sustainable design strategies for the LG Science Park include self-shading facade treatments and the use of innovative technologies such as algae panels and footfall harvesting to generate power.
LG Group Research and Science Campus in SeoulFlat roof surfaces accommodate photovoltaic panels and vegetated roofs, while ground-source heat pumps provide heating and cooling. HOK provided architecture, interior design, laboratory planning, landscape architecture, master planning and urban design services. HOK worked in association with Korean practices Gansam Architects, Chang-Jo Architecture and LG Toyo Engineering; engineering consultants WSP (structural and civil engineering); and Vanderweil Engineers (mechanical, electrical and plumbing services). Source by HOK.

1 Comment

  1. Exceptional post but I was wondering if you could write
    a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
    Many thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *