Next completion for Ryerson’s Student Learning Centre by Snøhetta

Student Learning Centre

Student Learning CentreSituated at a busy intersection connecting a major commercial thoroughfare and an academic campus, Ryerson University’s new Student Learning Centre will be a transformational addition for the city of Toronto and the University.
Student Learning CentreThe building’s program expands the existing University library facilities to include more collaborative learning spaces, dynamic educational environments, and provide greater student access to technology. Ground level shops, and the building’s open entrance on Yonge Street will integrate the Student Learning Centre into the existing active retail corridor.
Student Learning CentreThe design begins a south facing, raised platform that opens  up to the street corner to allow, allowing for a broad range of pedestrian activity, from larger gatherings to smaller individual seating areas. It is neither a plaza nor a porch; it is a combination of these things.
Student Learning CentreA series of steps and ramps leads toward the entrance below a tilted ceiling that directs sunlight down to the public spaces and entry. Additionally, along the commercial street, a new retail accommodation is created that will allow for greater access to shops while also not overwhelming the public and academic components of the design.
Student Learning CentreOnce inside the lobby, a large atrium space provides further informal seating areas and a late night study zone together with a café. Stairs lead to the first levels of the learning zones and digital media activities. A bridge then leads across an alleyway and connects to an existing and historical library building.
Student Learning CentreAbove the lobby are several levels of unique learning areas that accommodate differing types of student and faculty needs. Each level is different in plan and section and has differing aspects of technology to interact with. One floor, known as The Beach, is an open and informal study area that spans from wall to wall across several small terraces linked by ramps and gentle steps.
Student Learning CentreFurniture on this floor is informal and easily rearranged by the user. At the top of the building, sits a sky terrace that allows students broad views of the city and access to natural light while studying. The space can be converted to host a variety of social activities. Source by Snøhetta.
Student Learning CentreThe SLC was designed through a partnership between two renowned architectural firms: Snøhetta & Zeidler Partnership Architects. It has been targeted to achieve LEED Silver certification.
Student Learning CentreLocation: Toronto, Canada
Architects: Snøhetta & Zeidler Partnership Architects
Area: 155,463 sf
Completion year: 2015

1 Comment

  1. Yet, never before, were there numerous experts or products accessible to assist us
    to get rid of weight. It was a smaller study plus much
    more research should be done, however the email address details are looking favorable.
    When you reduce weight it happens during the entire body rather than in isolated locations thus
    you need to understand that you need to shed weight all over your body to acheive more visible and defined abs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *