Breaks ground for the Ex of In House in Rhinebeck by Steven Holl

Ex of In House in Rhinebeck

Ex of In House in Rhinebeck
Model

Steven Holl Architects (SHA) breaks ground for the Ex of In House in Rhinebeck, New York, an experimental guest house developed directly from the ongoing “Explorations of In” project at SHA.

Ex of In House in Rhinebeck
Sketch

ABOUT EXPLORATIONS OF “IN”
Explorations of “IN” is an ongoing research project under development at Steven Holl Architects since June 2014. Questioning current clichés of a rchitectural language and commercial practice, it has developed in a series of exploratory drawings and CNC model studies such as Triple Venn Diagram Mutilation and Hybrid Combinations: Tesseract within a Cubic Sphere.

Ex of In House in Rhinebeck
Sketch

The explorations of a language of space, aim at inner spatial energy, shaping public space and social openness. Ex of in House Mission:

Ex of In House in Rhinebeck
Model

KEEP
To preserve the natural landscape and wild animal habitats of 28 acres which were to be subdivided into five suburban house plots

Ex of In House in Rhinebeck
Model

OPEN
To gradually form an architecture / sculpture landscape as a nonprofit extension of “T” Space art gallery in Rhinebeck

Ex of In House in Rhinebeck
Elevation

THINK
Meditate and reflect on creating what has never been before

Ex of In House in Rhinebeck
Elevation

REALIZE
Realize a small, 918 ft2 house for living in the forested rural site as a part of the experimental project Explorations of ‘IN’

Ex of In House in Rhinebeck
Ground Floor Plan

INSTEAD
Instead of subdividing the 28 acre site into five suburban plots, the land was joined as one rural preserve. Instead of building today’s typical “McMansion” of several thousand square feet, a single house of 918 ft2 is placed in the center of the site.

Ex of In House in Rhinebeck
First Floor Plan

A compressed form intersected by three spherical voids, the house has a kitchen at its center and is realized as one large room on three levels. Instead of fossil fuel, the house is heated and cooled geothermally. Instead of grid power, the house has electricity from the sun. Source by Steven Holl Atchitects.

Section
Section

Location: Rhinebeck, New York, USA
Architects: Steven Holl Architects
Assistant Design Architect: Dimitra Tsachrelia
Project Architect: Marcus Carter
Project Team: Ruoyu Wei, Yuliya Savelyeva
Structural Engineer: Robert Silman Associates
Geothermal Engineer: Matthias Schuler
Area: 918.0 ft2
Year: 2016
Images: Steven Holl Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *