The Rui Village by AVA – Andrea Vattovani Architecture

The Rui Village

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

We developed a series of Residential Buildings for a new Distric of Ruichang. The buildings are townhouses with high living quality standars. The sizes of the plots is 5,873 m2. The total requested built areas was 4,000m2 that we reached with our proposal.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

The plot very beautiful being directly open to the the beautiful adiacent park. We wanted to create a special flair, a place to feel home but relax on the same time with the highest standard of living quality. We created two different units to create also two different flats to adapt to the local real estate market. At the same time they can fit different need. The houses are really flexible and different function can be brought in.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

Every unit has a own parking place covered for 2 cars, from the ground floor you can enter the house and reach the kitchen with a dining area and a bar. You than have a Living area as well as in the unit A  breakfast/reading area all directly to the own garden with terrace also perfect for Chinese BBQs. The upper floor offers an area to relax were different functions can be adapted.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

For instance a music area or a more private living room or a living room for kids. There are 3 bedrooms with own toilets and at the same time,  the bedroom could be used as an atelier, 2 of them have also a balcony. You can keep going up to the third floor where there is a bigger area to find, that can be used as master bedroom as well studio or own practice with a nice big terrace for guests in summer evenings.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

The house design is inspired by the form of the flower petals and than rationalized to create a functional but beautiful design. The houses want to use solar panel on the roof and to reduce energy consumption and the house its self is planned to be insulated with the higher standard.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

Insulated glas and up to 14 cm insulations are meant to guarantee a good internal clima. On the south side a concrete wall is meant to save energy and cool down the house during summer. The main walls are also main structure of the building creating a form free layout easy to be changed also in the future. Source by Andrea Vattovani Architecture.

The Rui Village
Image © AVA – Andrea Vattovani Architecture

Location: Ruichang, Jiangxi, China
Architect: AVA – Andrea Vattovani Architecture
Architect in Charge: Andrea Vattovani
Project Team: Igor Kolonic, Adna Babahmetovic, Ajna Babahmetovic
Year: 2015
Images: Courtesy of AVA – Andrea Vattovani Architecture

The Rui Village
Site Plan
The Rui Village
Axonometry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *