THE25 by D.A Architectes

THE25

THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer

THE25 is an exhibition, relaxation and communication space. It consists of a open space with a central bar, framed on one side by a meeting room and on the other by a terrace.

THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer

A service hallway serves as a library and accommodates the utilities (toilets, mechanical room…). All of this is illuminated from above by a sawtooth roof as the site is firmly wedged into the existing urban fabric. The building was built on top of three basement levels.

THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer

In order to encourage the use of the lower level areas (even during construction), the structure of the new building has been reduced as much as possible, hence the use of a prefabricated metallic trellis structure. Source by D.A Architectes.

THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer

Location: Paris 75015, France
Architects: D.A Architectes
Graphic designer: F.Cochet/Y.Orlic
Engineering: Clima+(technical); ARC (structure)
Materials: Brick, Steel, Birch wood
Area: 375 sqm
Year: 2016
Photographs: Pedro Duque Estrada Meyer, Courtesy of D.A Architectes

THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer
THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer
THE25
Photo © Pedro Duque Estrada Meyer
THE25
Axonometry
THE25
Plan
THE25
Section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *