Tsubomi ville by Kenzo Kuma Associates

Tsubomi ville

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

Kengo Kuma presents a complex wirh 6 villas, a greenhouse and a pavilion for Yoga in the Bukit peninsula in the southern part of Bali.

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

The project of 3600 m2 called ‘Tsubomi villas’, was inspired by the flower bud, translating the name by the Japanese, with a unique leaf structure that envelops the floor space up to the cover.

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

Made of horizontal wood laminate, its shape lying on a small body of water is well integrated with the nature of the place, surrounded by lush tropical forest.

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

Placed on a sandstone cliff overlooking the sea coast , the organic structure of the villas is open to the sea taking advantage of the view of the beautiful coast of the peninsula.

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

It is accessed via a catwalk, to overcome the water that partially surrounds the villa, enhancing your privacy and in complete harmony with the local ecosystem.

Tsubomi ville
Image © Kenzo Kuma Associates

Inside the elliptical shape of the villas encloses the space, open only in the seafront giving it a connotation of privacy and tranquility. The project is scheduled to be completed in 2018.

Tsubomi ville
Structure
  • Location: Bukit, Bali, Indonesia
  • Archiects: Kenzo Kuma Associates
  • Site area: 20000 m2
  • Total floor space: 3600 m2
  • Year: 2018
  • Images: Kenzo Kuma Associates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *