Newton 105 Restaurant by Código Z Arquitectos

Newton 105

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

Situated in the heart of Polanco, Newton 105 Restaurant is conceived as an opportunity to bolster one of the commercial areas with the highest added value in Mexico City.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

This project’s architectural design bestows attributes and satisfies a set of requirements that attest to this business’ quality.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

This venue’s dimensions do not exceed 80 m2, and its architectural program is demanding, given that operational flows in sites with these characteristics demand an effective organization of spaces.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

Our priority is being particularly mindful not to overlook details surrounding the diner’s needs; in consequence, we have maximized our spatial makeup.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

Restaurant Newton 105 is laid out in one single storey and is comprised by two dining areas, interior and exterior (terrace); adjoining kitchen and bar, to make the most of their functionality; and restrooms, discreetly built into the ensemble.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

Its concept is based on the integration of a pleasant and effective dining space, consisting of an attractive context for the visitor brought together by a combination of a select array of materials and contrasting tones, creating a contemporary and stylish atmosphere.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

In pursuit of this ambiance, a set of decorative components were selected for walls, panels and bar during the overall design process.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández

Newton 105 Restaurant is the result of a creative exploration, a fusion of both functional and ornamental aspects, producing a commercial space with a pragmatic approach. Source by Código Z Arquitectos.

Newton 105
Photo © Sófocles Hernández
  • Location: Polanco, Mexico City, Mexico
  • Architect: Código Z Arquitectos
  • Chief Architect: Javier Zarazúa Tanaka
  • Project Team: Juan Antonio Flores, José Carlos Montaño
  • Area: 80 m2
  • Year: 2017
  • Photographs: Sófocles Hernández, Courtesy of Código Z Arquitectos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *