Green residence in Yu Hang by Peter Ruge Architekten

Green residence

Green residence
Photo © Yan Binfeng

The site is located in the east of the city of Hangzhou. The eastern part of the site is divided by a 15m wide water canal.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

The concept takes up this specific landscape feature. Flat residential buildings, townhouses and a kindergarten will be placed along this small river.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

Residential high-rise buildings in combination with commercial ground-floor buildings will be set up along the main streets in North and West.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

As a result, a variety of urban spaces will be generated, increasing urban density along the streets dispersing toward the water canal as the structure opens up to the landscape.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

The theme of water is considered also in the landscape design of the new residential district. Spacious rectangular water basins are the main features for the semi-public exterior spaces.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

These will be interwoven through various squares and green spaces.The multi-storey residential buildings are designed with different size units, from 85 m2 to 170 m2. The façade design of circular stepped bands on the north and south façades create balconies and terraces.

Green residence
Photo © Yan Binfeng

The variance of these elements assists in the natural ventilation of the building whilst informing the typology of the structure. Source by Peter Ruge Architekten.

Green residence
Photo © Yan Binfeng
  • Location: Hangzhou, Zheijang Province, China
  • Architect: Peter Ruge Architekten (until 02/11 Pysall Ruge)
  • Project Team: Peter Ruge, Matthias Matschewski, Hyesook Ahn, Olivia Grande, Daniel Dendra
  • Project partner: DBH Stadtplanungs GmbH, Hangzhou, Prof. Wang Xiaosong, José Maria Cantalapiedra Alonso, Zhejiang Zhongshe Engineering Design Co. LtD
  • Client: Hangzhou Jiahe Real Estate GmbH
  • Plot: 85.700 sqm
  • GFA: 189.500 sqm
  • Completion: 2017
  • Photographs: Yan Binfeng, Courtesy of Peter Ruge Architekten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *