Hyatt Regency Beijing Shiyuan by CL3 Architects


Yanqing District is located about 75 km north-west of Beijing. It is home to the popular Badaling section of the Great Wall. The district will host the International Horticultural Expo in 2019 and Winter Olympics in 2022. It is a popular destination for all kinds of travelers. Hyatt Regency Beijing Shiyuan is designed to create a green life living, blending into nature in order to obtain the sensation experience of living surrounded by the mountain, river, lake, wild birds and flowers.

Entrance Reception Lobby
Lobby design is inspired by the mountain landscape and the Great Wall in Badaling. Using layers and overlapping big slabs of natural marble with lighting effect to create the endless mountain silhouette. A large scale contemporary copper metal mountain sculpture with rain glass drops suspended at the centre of the lobby, echo with the dark natural stone installation art on the floor become a focal point of the entire lobby.

Lobby Lounge
Lobby Lounge is inspired by the winter skiing chalet. The wooden ceiling sloping ridge extends from the lobby created a more comfortable leisure and sit-in space for the lounge. The large comfortable seats and sofas with variable combination of settings accommodated different needs. There is also a library full of book of winter sports, plants and garden art as well as accessories and displays which all connected to the Winter Olympics, the Horticultural Expo and the beautiful landscape of Yanqing.

Conference area
Staircase design is not just for function, to link up the ballroom floor and the conference rooms’ floor, but a wooden sculpture, it is light and artistic. Conference rooms design is flexible with variable combination space. The warm wood veneer wall with natural texture stone floor and artistic style carpet with texture and different shades, created a warm and yet elegant meeting atmosphere.

All Day Dinning
The all-day dining area is designed with the theme of “Indoor Garden”. There is a huge flower-colored mosaic wall along the entrance wooden vault ceiling hallway of the restaurant make guests feel like entering the ocean of flowers. In additional, to use texture glass with dark metal frame partition and doors and outdoor furniture and light fitting completed the indoor green house look. The restaurant like a spring breeze all year around, warm and pleasant, it allows guests to fully feel the joy and comfort of holiday.

Chinese Restaurant
With the theme of “Chirping birds and fragrant flowers”, the design approach of the Chinese restaurant is inspired by the local mountain villages. The entrance wall of the Chinese restaurant along the hallway is finished by the traditional Chinese dark grey roof tiles. Inside the private dining rooms, the Chinese-style ridge truss echoes the architectural elements of the public area. The diversity of the materials is rich and fine such as the custom pattern rug, the soft cushion and fine leather upholstery, the texture glass and the custom leaf pattern natural stone floor.

Regency Club
The design of the Hyatt Club is simple, modern and sophisticated. The overall mood is smart and warm. The natural wooden floor and wood stone are the main materials. Using wood truss design on the architectural slope ceiling highlighted the architectural form of the space. The furniture and lamps are more stylish and energetic. The contemporary artwork and carpet design are based on nature and complement the overall hotel style, green life.

Guestroom
Yanqing, is the National Park, with four Seasons stunning Nature. Guestroom is designed to create the living back to nature. The color scheme inside the room is natural, mainly in beige, brown and different shades of green. Using natural warm wood finish on floors, door and furniture with country style pendant lights created a warm relax resort look. In order to highlight the nature concept and to reflect the Horticultural Expo in 2019, there are 9 different local endangered plants and flowers well selected for different rooms as a focal feature artwork of the room design. Source by CL3 Architects.

  • Location: Beijing, China
  • Architect: CL3 Architects
  • Design Team: William Lim, Joey Wan, Fion Li, Zhou Jie, Zhu Jian
  • Client: Beijing Shi Yuan Investment Development Co., Ltd
  • Site Area: 15,625 m2
  • Completion Time: April 2019
  • Photographs: b+m studio, Courtesy of CL3 Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *