House in Benahavís by Fran Silvestre Arquitectos

House in Benahavís

The house located in a privileged environment, arises from its implementation in the place. A plot with a steep slope that descends to the east and main views that open to the south.

With this starting point the house is deposited in the upper level, supported by a single element that is arranged perpendicularly to the mountain. This element houses the technical and service areas and allows you to descend to the level of the lower garden where the pool is located.

The floor plan of the house is articulated by means of the humid core that, located in the central part of the plan and illuminated via a skylight, hides the supporting structure. The day area and the bedrooms open out to the views, protected from the sun by the terrace.

The studios and the multipurpose room open out to the northern light. It is the structure that allows the site to be used that characterizes the section that configures the entire house. Source by Fran Silvestre Arquitectos.

  • Location: Benahavís, Spain
  • Architect: Fran Silvestre Arquitectos
  • Principal in Charge: Fran Silvestre, Sevak Asatrián
  • Collaborators: María Masià, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Estefanía Soriano, Ricardo Candela, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Paz Garcia-España, Ángel Pérez, Juan Fernandez, Javi Hinojosa, Pau Ricós, Andrea Baldo, Blanca Larraz, Juan Sanchis, Jorge Puig, Carlos Lucas, Miguel Massa, Paloma Feng, Leandro Pruñonosa
  • Interior Design: Alfaro Hofmann
  • Financial Manager: Ana de Pablo
  • Marketing and Communication: Sara Atienza
  • Year: 2019
  • Images: Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos

Leave a Reply

Your email address will not be published.