New Headquarter in Guangdong by Cosmos Architecture

Headquarter in Guangdong

The project consist in the design for a new production base which is going to have among other functions: offices, staff residences and factories buildings. Schemes design process consist in define clearly the areas of production and the ones for support and management.

The whole project stand on a podium that has several shared spaces for the workers and allows the direct connection between the buildings thanks to bridges and ramps. The facades are designed with metallic profiles that give a shading effect using different distances between them and defining so the production volumes.

The facades without the metallic profiles use the concept of the “light box” and they are made with U-Glass; in these case they correspond to the offices and managing areas.

Under every “light cube” we subtract a volume from the podium to make entrances. The total area of the project is around 60.000sqm and is going to be a new landmark for the city and a icon for the company brand. Source by Cosmos Architecture.

  • Location: Guangdong, China
  • Architect: Cosmos Architecture
  • Design team: David Sastre Mata, Pietro Paolo Speziale, Juan Martinez Zafra
  • Area: 60.000sqm
  • Year: 2020
  • Images: Courtesy of Cosmos Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published.