Mountain House by Milad Eshtiyaghi

Mountain House

The idea of the design start from the base that was already there on the site of the 4 old trees, and we wanted to building our project without cut or move the trees so we built our project around the trees and in the space of between we made a backyard in front of the trees.

We divided the project into three levels according to the client need: one level for family parents, one level for son’s of the family and his wife and we connect these two level by the level above which is the recreational sports space.

Project canopies can be mechanically opened and closed depending on sun move or depending on person. The windows of the valley side can be opened and closed so that windows become a terrace and terrace becomes a windows and the structure of this system is a cable structure.

The modeling of this project is done in 3-D MAX 2019 software and after completing material and exposure modeling in V-RAY 4.1 and check out rendering steps with photo shop post production operation has been applied to get perfect result and real render. Source by Milad Eshtiyaghi.

  • Location: Vancouver, British Columbia, Canada
  • Architect: Milad Eshtiyaghi
  • Year: 2019
  • Images: Courtesy of Milad Eshtiyaghi

Leave a Reply

Your email address will not be published.